ما در شبکه های اجتماعی :

logo

آشنایی با پروفیل ساختمانی (کاربرد +قیمت و ابعاد پروفیل)

پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی یا قوطی به مقاطع توخالی گفته می‌شود که با استفاده از ورق‌های فولادی و یا شمش فولادی تولید می‌شوند. این محصول می‌تواند به صورت شش ضلعی، دایره، مستطیل و یا مربع باشد. شاید فکر کنید پروفیل قوطی فقط برای صنعت ساخت و ساز کاربرد دارد. در حالی که این محصول فولادی کاربردهای دیگری نیز دارد. تعیین قیمت پروفیل ساختمانی هم برحسب فاکتورهایی است که در انتهای این مطلب به آن می‌پردازیم.

خرید آهن و محصولات پروفیل قوطی به داشتن اطلاعات کافی در این زمینه نیاز دارد که در ادامه ذکر شده است.

https://issuu.com/nikradsanat.com

 

پروفیل ساختمانی چیست؟

این محصول فلزی برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم توسط آلمان استفاده شد. بعدها نیز سایر کشورها از آن استفاده کردند. پروفیل‌های قوطی بیشترین کاربرد را در صنعت ساخت و ساز دارند. به طور کلی پروفیل به دو نوع پروفیل صنعتی و ساختمانی دسته‌بندی می‌شود. پروفیل صنعتی که با نام پروفیل سنگین هم شناخته می‌شود، گاهی با این محصول اشتباه گرفته می‌شود. در حالی که قوطی و لوله ساختمانی می‌تواند از نوع سبک هم باشد.

برای مثال پروفیل‌های آلومینیومی که وزن بسیار سبکی دارند، در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند. ضخامت پروفیل قوطی ساختمانی متفاوت است و می تواند از ۲ میلیمتر تا ۴ میلیمتر باشد. همچنین مربع، دایره یا مستطیل بودن مقطع پروفیل هم بر روی ابعاد آن تاثیر دارد.

 

روش‌های تولید پروفیل‌های ساختمانی

این محصول با دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می‌شود. هر یک از این روش‌های تولید پروفیل ساختمانی مزایا و معایبی دارند که عبارتند از:
پروفیل نورد سرد
برای تولید این محصول در روش نورد سرد از ورق‌های فولادی استفاده می‌شود. به این صورت که آن‌ها را حرارت می‌دهند تا نرم و انعطاف‌پذیر شوند. سپس غلتک روی آن‌ها حرکت می‌کند و به ورق شکل و ضخامت می‌دهد. در انتها دو سر پروفیل به یکدیگر متصل می‌شود. برای اینکه پروفیل به ضخامت استاندارد برسد، دستگاه پرس روی ورق‌های فولادی غلتانده می‌شود.

محصولاتی که با روش نورد سرد تولید می‌شوند، برای سبک سازی ساختمان مثل ساخت چارچوب درب و پنجره کاربرد دارند.
پروفیل نورد گرم
نوع دیگری از پروفیل‌هایی که در صنعت ساختمان‌سازی کاربرد دارد، با روش نورد گرم تولید می‌شود. در این روش تولید پروفیل ساختمانی ، ماده اولیه مورد نیاز شمش فولادی است که آن را گرم می‌کند تا کامل ذوب و نرم شود. سپس این ماده مذاب را داخل قالب مخصوص می‌ریزند و صبر می‌کنند تا خنک و سفت شود.

در مرحله بعد ماده سفت شده را دوباره گرم می‌کنند تا انعطاف‌پذیر شود و دوباره روی آن را پرس می‌کنند تا به ضخامت استاندارد یک پروفیل برسد. محصولاتی که با این روش تولید پروفیل ساختمانی بدست می‌آید، برای ساخت قوطی، میلگرد و ناودانی کاربرد دارد.


 

خرید پروفیل ساختمانی

برای تهیه این محصولات قبل از هر چیز باید بدانید که این فلز چند نوع دارد که پروفیل های باز و بسته. این دسته‌بندی بر حسب نوع مقطع صورت می‌گیرد.

قوطی و لوله باز: این محصول شامل تسمه، میلگرد، نبشی، ناودانی و تیرآهن است.
پروفیل بسته: این نوع محصولات هم شامل انواع قوطی، لوله، پروفیل HSS است. پروفیل‌های قوطی مستطیل و مربع در این دسته قرار می‌گیرد.

برای خرید پروفیل های ساختمانی باید به نوع کاربرد محصول هم دقت داشته باشید. این محصولات در قسمت‌های مختلف یک ساختمان استفاده می‌شوند و شامل:پروفیل آبرو
از این نوع پروفیل سنگین می‌توانید برای انتقال آب برف و باران در سقف ساختمان استفاده کنید. برای تولید این محصولات از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌کنند تا اکسید و زنگ زده نشود.
پروفیل تسمه
نوع دیگری از پروفیل‌هایی که صنعت ساختمان‌سازی کاربرد دارد، تسمه است که در ساخت درب و پنجره سازی استفاده می شود. این محصولات عرضی کمتر از ۱۶۰ میلی‌متر دارند.
پروفیل ناودانی
ناودانی C و U مهم‌ترین محصولاتی است که در ساخت و سازها استفاده می‌شود. بال های ناودانی C موازی نیست و شکل مخروطی دارد. اما ناودانی U با بال‌های موازی است. هر دو محصول می تواند از فولاد، استیل و یا آلومینیوم تهیه شود. مهم‌ترین کاربرد پروفیل‌های ناودانی برای ساخت چارچوب درب و پنجره است. همچنین برای ساخت اسکلت فلزی از آن‌ها استفاده می‌شود تا تیرها را به ستون متصل کنند.
پروفیل نبشی
برای خرید پروفیل ساختمانی ممکن است به نبشی هم نیاز داشته باشید. این محصول به دو شکل بال نامساوی و بال مساوی تولید می‌شود. برای نشان دادن پروفیل نبشی در نقشه‌های ساختمانی نماد L کاربرد دارد. در کنار آن هم اعدادی قرار می‌گیرد که پهنای بال و ضخامت محصول فلزی را نشان می‌دهد.

خرید این نوع پروفیل با هدف تقویت ورق های فولادی و یا استفاده در اتصالات در ساختمان سازی صورت می‌گیرد. پروفیل‌های نبشی با روش نورد سرد تولید می‌شوند.
پروفیل سپری
نوع دیگری از پروفیل‌هایی که در ساختمان سازی به آن نیاز دارید، سپری است و با نماد T نشان داده می‌شود. هدف از خرید این لوله و قوطی ساختمانی برای اتصالات پل به ستون و سقف‌های کاذب و شیشه‌ای است. همچنین برای ساخت درب و پنجره، سقف شیروانی، اسکلت سقف کاذب و یا ساخت کاذب هم به سپری نیاز دارید.
پروفیل زد
یکی دیگر از محصولات فلزی که برای ساخت و ساز به آن نیاز دارید، پروفیل Z است. این محصول با هدف ساخت سقف شیروانی فلزی و به عنوان تقویت کننده سقف، ستون و تیرک خریداری می‌شود. ضخامت پروفیل زد بین ۲، ۲.۵ و ۳ میلی متر متغیر است. برای ساخت سازه‌های فلزی، ایستگاه سوخت‌رسانی و پوشش سوله و سالن‌های ورزشی هم به این محصول نیاز دارید.

 

ابعاد، وزن و مشخصات پروفیل های ساختمانی

در جدول‌های زیر می‌توانید ابعاد، وزن و مشخصات پروفیل‌هایی را که در ساختمان سازی استفاده می‌شوند، مشاهده کنید. مهم‌ترین نوع پروفیل سبک به صورت قوطی مربع و مستطیل است که در این جدول وزنی مشخص شده‌اند.

قیمت پروفیل ساختمانی

چندین عامل در تعیین قیمت پروفیل‌هایی که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد، موثر هستند. این عوامل عبارتند از:

برند و شرکت سازنده پروفیل که برخی برای تولید دقت و استانداردهای جدیدتری را رعایت می‌کنند.
وزن، ابعاد و مشخصات پروفیل قوطی ساختمانی هم در تعیین قیمت موثر است.
قیمت فولاد به عنوان ماده اولیه تولید پروفیل می‌تواند مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت این محصول باشد.
میزان عرضه و تقاضا در بازار هم بر روی قیمت قوطی ساختمانی تاثیر دارد. هر چقدر میزان تقاضا در بازار زیاد می‌شود، قیمت هم بالاتر می‌رود.
نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت دلار بر روی قیمت لوله و قوطی ساختمانی تاثیرگذار است.
نوع آلیاژ مورد استفاده برای تولید پروفیل های ساختمانی هم می‌تواند قیمت آن را مشخص کند.

 

انواع آلیاژ برای تولید پروفیل قوطی ساختمانی

برای ساختن قوطی بیشتر از آلیاژهای فولادی استفاده می‌شود. اما مواد اولیه دیگری مثل ورق‌های گالوانیزه، فلز آلومینیوم و استیل هم در ساخت این محصولات فلزی کاربرد دارد. آلومینیوم، ورق گالوانیزه و استیل به عنوان سه محصول برای تولید پروفیل‌های ضد رطوبت و ضدزنگ هستند. قیمت پروفیل های استیل در بین این محصولات بیشتر است.